PIENTERE POTEN 
Vorig jaar heb ik (Sandra) mijn opleiding afgerond in cognitieve wetenschappen bij honden. In het kort komt deze tak van wetenschap er op neer dat we gaan kijken naar wat honden nu eigenlijk wel en niet snappen. We praten dan over ruimtelijk inzicht, gevolgtrekking en kennis van natuurkundewetten zoals connectie en zwaartekracht. Hoe gaat je hond hier mee om en wat voor oplossingen draagt hij aan om alledaagse problemen het hoofd te bieden?

Om bovenstaande in kaart te brengen gebruik ik op wetenschap gebaseerde testen die inzicht geven in het probleemoplossend vermogen van je hond. Hierdoor leer je niet alleen je hond nog beter kennen, maar krijg je ook inzicht in hoe je hond denkt. We gaan een stap verder door te kijken hoe deze kennis je kan helpen de relatie met je hond te verbeteren, bijvoorbeeld door samen tot oplossingen te komen die beter in het straatje van je hond passen dan je tot nu toe had gedacht.


Voor wie:

Voor honden vanaf 1 jaar.
Voor begeleiders die hun hond beter willen leren kennen.
Voor begeleiders die willen groeien in hun trainingsmethoden.

Hoe lang: De test zal een uur duren met een korte pauze. Een hond per uur.

Wanneer: Op nader te bepalen zaterdagen.

Waar: Binnenlocatie Behave dogtraining.

Kosten: introductieprijs 20 Euro.
De testen worden aangeboden door Behave Dog Training.

Door wie: Sandra Schenkhuysen. Ik ben gecertificeerd in de cognitieve wetenschappen, gediplomeerd biologe en instructeur bij Behave.