De visie van Behave is dat elke hond-eigenaar combinatie anders is en andere wensen of doelen heeft. Om hieraan de juiste aandacht en begeleiding te kunnen bieden wordt er bij Behave maximaal met 5 deelnemers in een groep gewerkt.

 

P1130929P1130931

Positieve bekrachtiging

De leermethodes die worden toegepast zijn gebaseerd op positieve training. Dit houdt in dat de hond uit vrije wil het gewenste gedrag gaat aanbieden, omdat dit hem iets oplevert. Ongewenst gedrag zal vervagen en verdwijnen en uw hond zal meer zelfvertrouwen opbouwen.

Om ervoor te zorgen dat uw hond de lessen leuk zal gaan vinden maken we gebruik van positieve bekrachtiging in de vorm van diverse beloningen. Dit kunnen voertjes zijn, maar ook een speeltje, een enthousiast ‘goed zo’, of gezellig samen spelen. Positief trainen betekent dat we kijken naar wat uw hond al kan en wat hij leuk vindt, zodat uw hond gemotiveerd blijft om te leren! Uitgangspunt bij alle trainingen is een sterke band creëren tussen baas en hond, zodat u met plezier en op verantwoorde wijze met uw hond bezig bent.

Wij gaan er vanuit dat begeleider en hond een team gaan vormen. Dit wordt bereikt door op een positieve manier te trainen. De hond wordt dus niet (fysiek) gedwongen iets te doen. Hierdoor ontstaat een ontspannen band tussen begeleider en hond. Daardoor kunt u zoveel mogelijk in eigen tempo, met de voor uw hond meest geschikte methode leren. Tijdens de lessen wordt u ook geleerd ‘te zien’ wat uw hond ‘zegt’ met zijn lichaamstaal. Hierdoor wordt de band tussen u en uw wederom hond versterkt, waardoor ook de training weer verbeterd. Dit maakt de lessen ook voor u extra plezierig.

De cursussen vinden plaats in een ontspannen sfeer, waarbij eventuele vragen altijd gesteld kunnen worden.

 

Straffen?

Wij zien elke combinatie als een uniek team dat in hun eigen tempo traint en dus zijn eigen begeleiding nodig heeft. Door het straffen van de hond wordt de relatie en het vertrouwen geschaad. Je breekt er meer mee af dan dat je er iets mee opbouwt. Training volgens de positieve methode bouwt vertrouwen op bij de hond en het versterkt daarnaast nog eens de band die er is tussen baas en hond. Het plezier tussen baas en hond staat voorop. Leren is leuk en lol maken is het belangrijkste!

 

Methodes

Er wordt gebruik gemaakt van de modernste trainingsmethodes en ook worden er binnen Behave geheel nieuwe methodes ontwikkeld en geperfectioneerd. Alle instructeurs hebben ruime ervaring met hondentraining en scholen zich regelmatig bij.


P1110827

Clicker training

Met geduld en liefde en een positieve benadering kom je heel ver. Dit houdt ook in dat er met de clicker getraind mag worden. De clicker is een fenomenaal apparaatje dat door middel van een clickgeluid de hondprecies aangeeft wanneer hij het juiste gedrag vertoont. Aangeraden wordt om een workshop ‘clickeren voor beginners’ of een privéles ‘clicker aanleren’ bij ons te volgen, voordat de clicker tijdens de les wordt toegepast. Houdt voor een clickerworkshop onze website in de gaten.

 

Platvorm training

Regelmatig zal tijdens de cursussen gebruik worden gemaakt van een platform. Patformtraining is een methode ontwikkelt door Michele pouliot uit Amerika. Zij ontwikkelde en paste dit toe voor blinde geleidehonden training. In 2009 kwam Michelle naar Nederland en had Grietje de kans Privé onderricht te krijgen in het toepassen van platformtraining. Inmiddels heeft dit door toevoeging van haar eigen ervaringen geleid tot een krachtig hulpmiddel voor diverse oefeningen.

 

Wij combineren ons talenten:

compassie, training en coaching

van mens en dier