Nieuwsbrief januari 2019

posted in: Leden, Nieuws | 0

Nieuwsbrief Hondenschool Behave

Een nieuw jaar is aangebroken en bij deze wil ik jullie allemaal een fantastisch 2019 toe wensen.

Wij kijken terug op een onstuimig maar mooi jaar, we zien een gestage groei van Hondenschool Behave waar we enorm blij mee zijn, dit motiveert ons om meer leuke dingen te ontwikkelen, welke we aan kunnen bieden aan cursisten, voldoende ideeën zitten nog in de pen.
In beweging blijven is ons motto en wat is er mooier dan om leuke dingen te doen met je eigen hond. Samen ontspannen en plezier beleven. Vandaar dat sporten en andere leuke dingen doen met onze viervoeter centraal staat bij Hondenschool Behave. Dit alles doen we natuurlijk op een respectvolle en begripvolle wijze met onze hond om zo een optimale samenwerking en wederzijds vertrouwen tot stand te brengen.

Voor 2019 zijn er al een paar concrete plannen. Naast de bekende lessen als puppy socialisatie, Jonge honden-basis cursus gehoorzaamheid, dog dance en sport en spel, is het ook de bedoeling dat Chanti deze zomer weer op het buitenveld agility gaat geven, dit zal ongeveer eind maart begin april starten. Houd de website en onze facebook pagina in de gaten voor wanneer hiervoor weer aangemeld kan worden.
https://www.facebook.com/BehaveDogTraining/

Scent/detectie
Verder zijn we ons momenteel aan het verdiepen in scent/detectie werk, dus de hond gaat met zijn neus aan de slag en op zoek naar de aan te leren geur. Het doel is dat we binnenkort op zaterdag een groep gaan starten. Wie interesse heeft kan zich aanmelden via contact@behavetraining.nl

****
FEEST!!!
Houd alvast maandag 22 april 2e paasdag vrij
voor de
DOE DAG van BEHAVE
Dat houd in veel kraampjes, workshops, demonstraties en andere activiteiten, de grabbelparasol en de reuze ballenbak voor honden. Ook vergeten wij de kinderen niet, zo is er een springkussen en schminken. Kortom een gezellige familie dag inclusief hond, in en rondom de hondenschool.
Natuurlijk is er ook een hapje en een drankje verkrijgbaar.
‘S middags zal de verkiezing
Fryske Tophûn 2019
gehouden worden.
Elke hond kan aan deze verkiezing mee doen, het is een soort hondenshow maar dan anders. In de eerste ronde laat je je hond een parcourtje lopen en toon je de hond aan de jury. De tweede ronde is een activiteit welke uitgevoerd moet worden,  waarbij niet de prestatie het belangrijkste is maar de samenwerking tussen baas en hond.
De voorbereidingen zijn al in volle gang en via de website en facebook zal de informatie te zijner tijd worden gegeven.

Hier een link met foto’s van de doe dag van vorig jaar
https://www.behavetraining.nl/portfolio/fryske-top-hun-open-dag-2018/
Vrijwilligers mogen zich alvast melden bij Grietje.

 

BEHAVE Dog Dance Fundag
17 augustus 2019
Een buitenwedstrijd waar iedereen zijn routine/dansje doet voor een jury. Daarnaast doen baas en hond nog een aantal workshop, zodat het niet alleen om die paar minuten in de ring gaat. Het is de meest relaxte en ontspannen dag voor de beginnende en gevorderde wedstrijdloper. Ideaal om kennis te maken met de sport.

***
Mededelingen
Het cursusgeld voor de dogdance lessen is vanaf 1 januari 2019 € 95 voor 8 lessen van een uur, andere cursussen blijven gelijk in prijs.
Daarnaast geld voor elke cursus dat 6 puppy of 8 andere cursuslessen, opgemaakt moeten zijn binnen respectievelijk 7 of 9 weken. Kortom 1 les missen tijdens één cursus kost u niets, elke volgende les wel.
Deze regeling hebben wij omdat we tijdens schoolvakanties open zijn en doorgaan met lesgeven.
De enigste dagen welke zeker zijn dat lessen niet door gaan zijn 2e paasdag, 2e pinksterdag en met kerst en oud en nieuw zijn we twee weken gesloten.
Tijdens de zomervakantie gaan veel lessen gewoon door, wanneer de cursist zelf op vakantie gaat bevriest Hondenschool Behave tijdelijk het lessentegoed van de cursist. Doe dit in goed overleg om misverstanden te voorkomen.
Lees ook ons spelregels nog eens door om ze weer op te frissen
https://www.behavetraining.nl/werkwijze/spelregels/

***

Wist u datjes….
• Wij nu ook Farmfood brokken en gedroogde runderhart (beloning) verkopen? Erg gemakkelijk!
• Wij ook bevroren rollen vers vlees verkopen.
3 rollen voor € 10.
• Wij ook benches verhuren voor € 2,50 per week.
• Onze hal te huur is voor 40 euro per halve dag, inclusief alle materialen (4 uur)

• Instructeur Chanti Hazeleger inmiddels al anderhalf jaar is afgestudeerd als gedragstherapeut voor honden en katten en ze al heel veel succes heeft behaald bij honden en katten met iets gecompliceerder gedrag welke meer aandacht en begeleiding vergen. Wij verwijzen dan ook vol vertrouwen naar haar door. http://www.dierenbegrip.nl

 

• Wij elk jaar, in de zomer en in de winter, diploma dagen hebben waar cursisten als ze dat willen een certificaat kunnen halen voor onder andere Dog University (sport en spel), De Dogdance vaardigheidstest, routine jureren en wedstrijd coaching. In de loop van dit jaar gaan we ook een gehoorzaamheidstest lanceren waar een certificaat voor basis gehoorzaamheid gehaald kan worden.

• Leesvoer: Een aanrader voor elke hondenliefhebber is Doggo, een online nieuwsbrief waar je als hondenbezitter van moet weten, ze delen interessante relevante artikelen, kijk maar eens op https://www.doggo.nl/mailchimp/

  • Wil jij ook deze nieuwsbrief op je eigen emailadres ontvangen? schrijf je dan in via www.hondenschoolbehave.nl, onderaan de pagina kan je je naam en email invoeren. Wanneer je dan op verzenden drukt ontvang je een email waar je nogmaals moet bevestigen dat je het nieuws van BEHAVE wilt ontvangen.

 

 


Ruimte voor ontwikkeling

Ingezonden door Sandra
Vanuit mijn opleiding docent Biologie en mijn werk in vernieuwend coaching gericht onderwijs had ik de bevoegdheid, maar niet de kennis om les te geven op kynologisch gebied. Drie jaar geleden ben ik daarom bij Grietje in opleiding gegaan om vooral veel praktijkervaring op te doen. Haar kijk op lesgeven, training en inzicht in mens-hond relaties zijn een enorm waardevolle leerschool voor mij geweest.
Daarnaast ben ik mij bij gaan scholen, heb ik een flink aantal kynologische klassen gevolgd, waaronder twee tot instructeur en ben ik inmiddels vrij breed onderlegd op het gebied van positieve hondentraining. Afgelopen jaar was voor mij een geslaagde vuurdoop in het zelfstandig geven van lessen, waarbij ik zeker de rest van Team Behave en Nicole moet bedanken voor hun hulp en steun. In de zes jaar dat ik bij Behave betrokken ben kan ik niet anders zeggen dat ik zeer dankbaar ben voor de ruimte die mij gegeven is om mijzelf te ontwikkelen naar professional.
Mijn interesse ligt vooral op het vlak van aandacht en motivatie en ik heb hiertoe diverse verdiepingscursussen gevolgd. In het nieuwe jaar staat een eventuele workshop rond dit onderwerp in de planning. Houd hiervoor de website in de gaten.


Onstuimig 2018

Ik kom nog even terug op het onstuimige jaar 2018, want buiten de hondenschool speelden nog zoveel andere dingen een rol die het onstuimig maakten. Zoals velen weten is dogdance mijn grote hobby en passie. 2018 stond voor mij en Floris bol van schitterende activiteiten als Crufts in Birmingham, het WK in eigen land waar we maar liefst de 4e plek haalden in de Freestyle en de 7e plek in Heelwerk to music (dressuur).
Het EK in Zwitserland waar we met ons HTM routine (dressuur) een 10e plek behaalden. Op dit Europees en Wereld nivo is dat extreem hoog als je bij de eerste 10 en daarmee in de finale kan komen. Ik ben daar dan ook reuze trots op dat Floris en ik dat bereikt hebben.
De zomer was een fantastische periode omdat we honden voor een hele grote theater show “De Stormruiter” mochten opleiden en begeleiden in de piste, we zijn een hele bijzondere en fantastische ervaring rijker en we hopen dat er meer casting activiteiten op ons pad komen, want dit smaakt naar meer….en zeg nou zelf, honden getraind bij Behave zijn daar super geschikt voor😉
Tijdens deze hectische periode was ook nog het Nederlands Kampioenschap, en wat gebeurd? Floris en ik werden wederom voor de 8 ste maal Nederlands Kampioen Freestyle, ongelooflijk. Daarnaast waren we weer best scorende combinatie in de Freestyle van het afgelopen jaar en mogen we in 2019 wederom naar de Crufts om Nederland te vertegenwoordigen, wat een kadootje.

 

Op sportief gebied blijft het succes internationaal in 2019 door gaan, er staan workshops en jury activiteiten in Japan en Frankrijk op het programma.
. Het jaar is nog maar amper begonnen, er zullen zeker nog meer evenementen bij komen.
ik zeg
Kom maar op, kom maar op!


Bovenal ben ik dankbaar voor het Team van Behave wat om mij heen staat waar ik een beroep op kan doen en ze mij kunnen vervangen op het moment dat het nodig is, zodat ik mijn grenzen kan verleggen, kan blijven ontwikkelen en inspiratie en nieuwe ideeën voor de hondenschool mee terug kan nemen waardoor we het in beweging blijven in stand houden.

Op naar een prachtig 2019 waarin we veel honden kennis en plezier met elkaar mogen delen.

Grietje Wagenaar