Nieuwsbrief 2020

posted in: Nieuws | 0

BEHAVE Dog Training

Een nieuw jaar is aangebroken en bij deze wil ik jullie allemaal een fantastisch 2020 toe wensen!

We kijken terug op een mooi jaar, met het type cursist wat wij graag wensen. Cursisten die open staan voor onze visie en informatie en aannemen wat wij te vertellen hebben en dit ten uitvoer brengen. Het is zo ongelooflijk mooi om deze transities in baasjes met hun hond te zien. Het zelfvertrouwen wat bij baas en hond toeneemt. Schitteringen in hondenoogjes omdat ze ineens begrijpen wat het baasje van ze wil, het ontdekken dat samen trainen eigenlijk gewoon een manier is van samen ‘spelen’. Prachtig om getuige te kunnen zijn hoe baasjes hun best doen om de communicatie en het elkaar begrijpen op gang brengen met de aangereikte oefeningen. Dit kan mij echt in vervoering brengen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit mag doen en wil iedere cursist bedanken hiervoor.

Tegelijkertijd is dit ook heel inspirerend en motiveert het mij om in beweging te blijven en zelf ook door te ontwikkelen.
Tijdens de dertien intensieve trainingsjaren met mijn Border collie Floris, in de Dog Dance sport op hoog niveau heb ik natuurlijk enorm veel geleerd. Ik ben mijzelf als persoon vele malen tegen gekomen en heb veel oplossingen bedacht en uitprobeert met mijn eigen honden om te kijken of ik betere of gemakkelijke resultaten kon krijgen. Rode draad in mijn trainingen zijn het zelfvertrouwen van de hond en handler zo hoog mogelijk te houden. En als je dan tijdens workshops in het buitenland al je ervaringen en kennis aaneenschakelt en je dan ziet hoe hun reactie daarop is en hoe hun honden in een paar uur veranderen, hoe dankbaar mensen daar voor zijn, dan geeft dat mij het inzicht dat ik dit hier in Nederland nog beter en duidelijker naar buiten mag brengen. Daar wil ik het komende jaar mijn focus op leggen. Ik ben dan ook super dankbaar dat ik deze workshops in het buitenland mag doen, het geeft mij enorm veel voldoening, inspiratie en motivatie welke ik mee terug breng.

 

Plannen voor 2020

18 Februari is een workshop voor jachthonden gepland.
De workshop wordt gegeven door Gwen Pieters
Van 10.30 tot 16.30 met van 13.15 tot 14.00 pauze
Inclusief koffie thee en wat lekkers, exclusief lunch. Kosten zijn € 65, beperkt aantal deelnemers.
Inhoud zal zijn: Volgwerk, steadiness, netjes afgeven apport met behulp van platform/ handtouch en aanleer dirigeer met behulp van targets. Er kan rekening worden gehouden met specifieke wensen van de deelnemers.
Kosten voor deelname met hond zijn € 65 aanmelden of meer info kan via contact@behavetraining.nl

 

28 Maart Lezing Hondentaal vertaald
Door: gediplomeerd hondengedragstherapeut Chanti Hazeleger
Is een hond met een kwispelende staart blij? Is een agressieve hond boos? Voelen honden zich schuldig? Waarom steekt een hond zijn tong uit?
Op al deze vragen krijg je antwoord bij de lezing ‘hondentaal vertaald’. Er zal uitgebreide informatie worden gegeven over emoties bij honden en hoe je deze kunt herkennen. Je zult na de lezing zelfs de meest subtiele signalen opmerken. Hierdoor ga je jouw hond beter begrijpen en kun je hem beter begeleiden.
Deze lezing wordt voor het eerst gegeven bij Behave en de introductieprijs is slechts 17.50 euro inclusief koffie en thee.

De lezing vindt plaats op zaterdagavond 28 maart om 19.30 uur.
Stuur een mail naar chanti@behavetraining.nl of geef je naam door aan Chanti, Sandra of Grietje om je aan te melden.

 

FEEST!!!

Houd alvast maandag 13 april 2e paasdag vrij

Doe dag bij Hondenschool BEHAVE

Dat houdt in gratis, workshops, demonstraties en andere activiteiten als kraampjes, de grabbel-parasol en de reuze ballenbak voor honden waar prijzen mee zijn te verdienen.
Ook vergeten wij de kinderen niet, zo is er een springkussen en schminken. Kortom een gezellige familiedag inclusief hond in en rondom hondenschool BEHAVE.
Natuurlijk is er ook een drankje en de beroemde hamburger verkrijgbaar.

 

S’middags zal de verkiezing

Fryske Tophûn 2020

gehouden worden.
Elke hond kan aan deze verkiezing meedoen, het is een soort hondenshow maar dan anders. Eén ronde laat je je hond een parcourtje lopen en show je de hond aan de jury . De tweede ronde is een activiteit welke uitgevoerd moet worden, waarbij niet de prestatie het belangrijkste is, maar de samenwerking. Hierbij zal tevens worden gekeken naar de intelligentie van je hond.

Meer info komt te zijner tijd via facebook, wordt alvast lid en ontvang meer tips en leuke artikelen of video’s

Schrijf je in

Facebook pagina Hondenschool BEHAVE

 

6 juni staat de spiksplinternieuwe workshop Hooper levels gepland.
De workshop wordt gegeven door Hooper goeroe Mandy van Laar

Mandy is na het volgen van mijn Workshop over Dog Dance Vaardigeheids levels geïnspireerd geraakt en besloot voor de Hooper sport ook een level test te maken om zo meer baasjes en honden te kunnen bereiken en doelen haalbaar te maken zodat het plezier in de sport weer voorop staat en doelen helder zijn.
De workshop start om 9.30 tot 11.30 pauze vervolg om 12.30 tot 14.30
Kosten deelname inclusief hond zijn € 50 exclusief lunch. aanmelden via contact@behavetraining.nl

BEHAVE Dog Dance Fundag
15 augustus 2019

Een buitenwedstrijd in Boelenslaan op het veld bij Fly em High waar iedereen zijn routine/dansje doet voor een jury. Daarnaast zijn er voor de deelnemende baasjes met hond een aantal workshops met hond, zodat het niet alleen om die paar minuten in de ring gaat. Het is de meest relaxte en ontspannen dag voor starters, beginnende en gevorderde wedstrijd loper. Ideaal om kennis te maken met de sport En na afloop natuurlijk weer de BBQ met vlees van de beste slager uit Friesland!
Ook kijkers zijn van harte welkom om te komen kijken (bv. vanuit een riante serre) en mee te doen aan de bbq! Of het nu droog is of regent het belooft zoals altijd een zeer gezellig dag te worden.

Mededelingen

Onze Spelregels hebben een upgrade gehad en zijn aangepast aan iets professionelere Algemene voorwaarden. Zo door de jaren heen verslappen regels en ontstaat er onduidelijkheid en irritatie. Dit hebben we nu opgelost door de Algemene voorwaarden toe te lichten en her en der aan te passen zodat we voor iedereen dezelfde spelregels hanteren en we de veiligheid en welzijn van mens en dier zoveel mogelijk kunnen waarborgen. De nieuwe versie staat online op onderstaande link:
Algemene voorwaarden

 

Tarieven voor 2020

Puppy socialisatie cursus
6 lessen van een uur, de kosten zijn € 95, inclusief welkomstpakket

Basis cursus
Sport en Spel
Dog Dance
Voor bovenstaande cursus 8 lessen van een uur, de kosten zijn € 120 per cursus

Voor vaste klanten is er nu het ABONNEMENT

Wanneer een nieuwe of bestaande cursist weet dat deze minimaal 4 cursussen op jaarbasis zal doen bij BEHAVE dan is het voordeliger om over te stappen naar het jaarabonnement.

Kosten € 500 voor gegarandeerd 40 lesweken op jaarbasis

Dit mag per kwartaal betaalt op de eerste van de maand.

Voor cursisten die al meerdere cursus hebben gevolgd kunnen in januari overstappen naar het jaarabonnement, geef dit even door aan de desbetreffende instructeur er zal dan een overgangsregeling worden getroffen. zodat je huidig lestegoed met het eerste kwartaal zal worden verrekend

Privé les of Coaching € 55 per uur

Trippel kaart, 3 privé of coaching lessen 9% korting , € 165 wordt € 150
Lessen dienen te worden gebruikt binnen 6 maanden na aanschaf van de trippel kaart.

*Vanaf 2020 vervalt de optie van 9e inhaal les, ook loopse teven zijn niet welkom in de groepen, wel kan in geval van overmacht door bv ziekte in overleg worden gekeken naar een inhaal mogelijkheid in een andere groep.
De Zomervakantie regeling blijft wel in stand. zie ook algemene voorwaarden

Vakanties 2020

2e paasdag
2e pinksterdag
3 week zomer vakantie
2 week kerst vakantie

Alle andere vakanties gaan de lessen gewoon door

*Voor cursisten geldt dat in de zomervakantie maximaal 3 weken geblokt kunnen worden, Dat wil zeggen dat je een vakantie onderbreking van drie weken kan hebben zonder je lestegoed kwijt te raken.

Website problemen

in 2019 hebben we regelmatig website problemen gehad, door toedoen van hack-aanvallen. De problemen zijn opgelost, alleen zijn we wel genoodzaakt andere plugins te gebruiken die nog niet soepel lopen. Zodoende verloopt de inschrijving voor de nieuwsbrief nog steeds niet vlekkeloos en raden wij iedereen aan ook lid te worden van onze facebook groep om updates en belangrijke info te ontvangen

Schrijf je in:

Facebook pagina Hondenschool BEHAVE

Mijn persoonlijk jaar

2019 was een bijzonder jaar met veel hoogtepunten
Voor mijn gevoel ging het ook een jaar van afscheid worden.

Floris is nu inmiddels 13 jaar en elke wedstrijd die we nog konden lopen was voor mij een cadeautje, ik kon alleen maar hopen dat we het jaar vol konden maken.

Zo was er in Maart Crufts 2019 de mooiste en meest imposante locatie waar je als Dog Dancer maar kan dansen. Floris en ik hebben hier voor de 7e keer gestaan en we hebben enorm maar dan ook enorm genoten. Dit jaar kon ik niet wachten om de ring in te gaan, die behoefte oversteeg mijn zenuwen. En reken maar dat die zenuwen daar aanwezig zijn zeker wanneer je in de ‘green room’ aan de andere kant van het zwarte kleed aan het wachten bent met alle deelnemers, en even door het gordijn gluurt…

 

Begin 2019 was de Lancering van de Dog Dance Vaardigheid Levels, de workshops zaten in no-time vol en de response erop was boven verwachting. Met de level-test wil ik de sport weer bereikbaar maken voor iedereen door de stapjes kleiner te maken. Dit valt in hele vruchtbare aarde. Op de hondenschool zien we dit jaar ook een fikse groei in Dog Dance groepen. Landelijk zal de Dog Dance vaardigheid test in 2020 zeker een vervolg krijgen, de verdiepings workshop zijn we mee aan het plannen. En ik weet van vele plekken in nederland dat er hard wordt gewerkt om level 1 te kunnen halen.

Japan 2019
Een van mijn meest fantastische ervaring, zo bijzonder om naar japan te gaan en mount fuji te bezoeken, Tokio Tower te beklimmen, tempels te bezoeken en mij tussen de Japanse dogdancers te mengen. Wat een geweldige mensen, wat een sfeer, wat een inspiratie en wat kon ik veel voor ze betekenen, allemaal handlers met enorm veel potentie welke nog beter tot zijn recht kwam met wat aanwijzingen. ik zie er naar uit ooit nogmaals daar naar Japan toe te gaan en mijn vrienden te bezoeken.

 

 

Workshops Frankrijk
Bijzonder. Omdat ik daar nu al een aantal jaren naar toe ga was ik ongerust of ik voldoende materiaal zou hebben…….haha dat waren zorgen om niks, wederom knallende workshops gegeven met enorm veel tevreden deelnemers waar ware fans en vriendschappen uit zijn ontstaan.
Ook de feedback welke ik krijg uit de Internationale dogdance wereld doet mij enorm goed, ik wordt gewaardeerd om hoe ik met mijn honden omga en dat de rode lijn in mijn training en visie nooit verloochend wordt, enorm fijn om dat terug te horen.

 

Het NK 2019
Met een diepe respectvolle buiging naar Floris toe, wederom voor de 9e maal Nederlands Kampioen freestyle. Dit maakte mij even sprakeloos…we did it again. Ook had Floris de Crufts ticket voor 2020 wederom verdiend omdat hij de best presterende hond over 2019 was. Deze heb ik aan Brigitte en Amazy gegeven. Ik had afgelopen maart besloten dat dit Floris zijn laatste keer Crufts zou zijn, ik had anders in 3 maanden tijd een nieuwe routine moeten leren aan een hond die flink doof aan het worden is, dit kan het zelfvertrouwen van een hond niet ten goede komen, Floris verdiend beter.

In September het OEC 2019 in Italie   Europees kampioenschap
Floris kwam uit in Heelwork to Music en in Freestyle. Maar wie o wie zat ook in de selectie? Mijn eigen kleine Onyx! Onyx heb ik terug geplaatst op de reserve plek dat hield in wel een demo lopen maar niet voor punten, voor Onyx was dit voor nu meer dan genoeg, en het ventje heeft het geweldig goed gedaan ben super trots op hem. Floris werd in de Freestyle 12 e een hele mooie plek.

 

 

FCI WK in Stuttgart 2019
Een enorm sterk deelnemers veld alle beste handlers waren aanwezig, en daar werden Floris en ik toch maar mooi 11e in de Freestyle, zo enorm trots op mijn 13 jarige man. Ook Onyx was hier wederom van de partij en liep een zeer mooie demo

Wedstrijd december 2019
In december 2019 de laatste wedstrijd, Floris wint zowel de HTM als de Freestyle en haalt wederom hoogste technisch en artistiek. Ook Onyx wint zijn klas die dag maar het geheel kon iets beter. En kleine Storm het puppy van de Stormruiter debuteerde en sloot de dag af in de funklas waar we symbolisch ‘getrouwd’ zijn. Dit omdat het lang heeft geduurd eer ik Storm in mijn hart toeliet vorig jaar, hij zou na het theater stuk worden overgeplaatst naar zijn definitieve woonadres, alleen ik kreeg dit niet over mijn hart en uiteindelijk is Storm bij ons gebleven. Kortom een heerlijke afsluiting van ons competitie jaar 2019

2020

Wat heeft 2020 in petto? Eén ding weet ik al zeker, dat ik een kunstknie ga krijgen, sinds mijn 17 e heb ik knie problemen en mijn eigen knie is nu  versleten en beperkt mij steeds meer. Dit betekent een jaar van revalidatie en zal inhouden dat ik met mijn eigen honden vanaf de operatie een poosje stil zal staan wat dogdance betreft, jammer. Maar het geeft mij ook de mogelijkheid mijn focus op andere dingen te zetten. Zo zal dit jaar mijn focus op BEHAVE Dog training liggen en ontwikkelingen die daar mee te maken hebben.

En er zitten nog een aantal andere leuke zaken in het vat.
Ik heb enorm veel zin in 2020, het jaar van de verandering, en ik hoop dat jullie dit zo veel mogelijk met mij willen delen, laten we elkaar inspireren en bovenal enorm genieten van ons honden. Want je leven delen met een hond, is een stukje puur natuur, maakt ons betere mensen, daar ben ik heilig van overtuigd.
2020, ik vind het een mooi getal, laten we er een onvergetelijk jaar van maken, eentje met een gouden randje die we ons later nog goed herinneren

Last but not least wil ik melden dat ik ontzettend blij ben met mijn vaste team van BEHAVE mensen waar ik trots op ben, op terug kan vallen, instructeurs Chanti en Sandra die zichzelf steeds blijven ontwikkelen, een team waarmee we brainstormen over goede of slechte ideeën, mensen die altijd klaar staan om hulp te bieden, waarop ik kan en durf te bouwen, kortom een groep die mij enorm dierbaar is, en waar ik niet zonder kan. En samen met dit Team  Chanti Sandra Dirk Dora Renske Jikke Jamara Marijke, zorgen wij ervoor dat eigenaren van een hond zich kunnen ontwikkelen tot betere baasjes en dat ze meer plezier ervaren met hun hond.

DANK JULLIE WEL ALLEMAAL!

Grietje Wagenaar