P113092915 jaar terug trainden Grietje samen met mijn vrouw Dora en ik bij hondenschool “Behave” van Yvonne Wesseling in Lions. In die tijd was het nog gewoon om je hond met dwang op te voeden en Yvonne vervulde een pioniersfunctie door de honden op een vriendelijke slimme manier te trainen met zo weinig mogelijk druk. De kreet “dogdance“ werd nog niet gebruikt maar we deden er “trucjes met de hond”. Toen Yvonne plotseling wegraakte nam Grietje het besluit om zelf een doorstart te maken in Burgum. Mijn vrouw en ik besloten mee te gaan en sedertdien ben ik aan de hondenschool verbonden gebleven. Eerst als cursist van Grietje en later als instructeur.
Onderhand ben ik instructeur voor puppy’s en jonge honden , tevens geef ik G&G (Gedrag en Gehoorzaamheid). Ik ben voor het grootste deel opgeleid door Grietje Wagenaar maar natuurlijk volgden en volgen we ook vele cursussen waar we met veel plezier samen of alleen aan deelnamen.
p1130574Ongeveer 4 jaar geleden ben ik begonnen met het opzetten van mijn eigen speurschool , Praktijkspeuren Noord Nederland ,omdat ik zag dat de honden heel graag hun neus gebruikten en daar ontzettend veel plezier aan beleefden. Mijn ervaring als instructeur komt mij daarbij goed van pas.
Vriendelijke groet,
Dirk Zwat
button-terug